info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Husbyggarna mest optimistiska

Det är fortsatt uppåt för bygg- och anläggningsverksamheten. Arbetskraftsbrist fortsätter att vara det främsta hindret för ökat byggande, visar senaste Konjunkturbarometern.

Konjunkturbarometern för november visar på ett ljust stämningsläge i ekonomin och det är bland annat bygg- och anläggningsverksamheten som bidrar till uppgången.
Hushållens syn på den egna ekonomin är nu mer optimistisk än på över nio år. Byggföretagen rapporterar om god ordertillväxt de senaste månaderna och synen på orderstockarnas storlek fortsätter att vara betydligt mer positiv än normalt.
Företagen inom bygg- och anläggningsverksamheten rapporterar om stark sysselsättningstillväxt, även om det mattats en aning jämfört med tidigare. Arbetskraftsbrist fortsätter att vara det främsta hindret för ökat byggande. Förväntningarna inför de kommande tre månaderna är betydligt högre än normalt när det gäller orderstockar, byggande och sysselsättningen. Mest optimistiska är husbyggarna.
Även arbetslösheten ligger på en låg nivå, visar senaste arbetslöshetssiffrorna för oktober. Den öppna arbetslösheten bland medlemmar i Byggnads- och Målarnas a-kassa är nu 2,8 procent.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Husbyggarna mest optimistiska

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig