info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Här är branschens största bolag

Peab fortsatt i topp – men nya namn tar plats på listan över Sveriges största byggbolag. Och de flesta har ökat sin omsättning.

Nio av tio byggjättar ökade sin omsättning från 2016 till 2017. Foto: Mostphotos

I dag släpptes Sveriges Byggindustriers årliga sammanställning över Sveriges 30 största byggföretag efter omsättning.

De nio högsta placeringarna är desamma som föregående år. Peab återfinns högst upp på listan, följt av Skanska, NCC, JM och Veidekke. Nytt är att Riksbyggen, där Byggnads är största delägare, har kommit in på tionde plats och petat ner Infranord till en elfteplacering.

Läs också Faror och kaos hos Riksbyggen – bakläxa för fackets föredöme

Att Riksbyggen är med beror på att listan har breddats till att även omfatta bostadsutveckling. Riksbyggen hade platsat redan förra året, men nu har företaget dessutom ökat omsättningen inom entreprenaduppdrag med 19 procent, från cirka 4,6 miljarder kronor 2016 till cirka 5,5 miljarder 2017, skriver tidningen Byggindustrin.

Andra bostadsutvecklare som nu är med för första gången är Oscar Properties (plats 14) och Alm Equity (plats 15). Bostadsutvecklarna står för de största omsättningsökningarna förra året.

Emil Flodin, analytiker på Sveriges Byggindustrier, säger till Byggindustrin att 2017 var ett bra år för de flesta på listan.
– 90 procent av bolagen har ökat omsättningen från 2016 till 2017, säger han till tidningen.

Skanska ökade exempelvis med 19 procent mot föregående år, Erlandsson Bygg med 22 procent och Serneke med hela 41 procent.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Här är branschens största bolag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig