info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Handels ställer krav på Byggnads

Kontoristen på Byggnads avdelningskontor i Gävle blir uppsagd. Handels och Byggnads har enats om en uppgörelse, men frågan om arbetsmiljöproblemen rullar vidare.

Kontoristen varslades om uppsägning strax efter att Handels slagit larm till Arbetsmiljöverket om trakasserier och mobbning på avdelningskontoret. Handels ansåg att varslet var felaktigt, medan Byggnads ansåg att det var en nödvändig del i en omorganisation. I måndags enades parterna om en uppgörelse. Överenskommelsen innebär att uppsägningen står fast, men att kontoristen får förlängd uppsägningstid.
Poul-Erik Jensen, ombudsman på Handels i Gävle, vill inte kommentera uppgörelsen. Han vill inte heller berätta om innehållet eftersom parterna enats om att inte avslöja detaljerna.

Arbetsmiljöfrågan lever vidare

Men han säger att parternas överenskommelse om uppsägningen inte betyder Handels släpper kraven på åtgärder när det gäller arbetsmiljön på avdelningskontoret.
Arbetsmiljöfråganlever vidare. Vi anser att det är fler som drabbats och går därför vidare med den.
Handels tycker, till skillnad från Byggnads, inte att uppsägningen av kontoristen och anställningen av ytterligare en ombudsman har löst arbetsmiljöproblemen. Handels har därför skickat en ny skrivelse till Arbetsmiljöverket med krav på åtgärder, skriver LO-tidningen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Handels ställer krav på Byggnads

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig