info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Golvläggare gör mästerskapsdebut

Med två veckor kvar till EM kallades golvläggaren Henrik Johansson, 20 år, upp till yrkeslandslaget. Nu väntar mästerskapsdebut mot tufft motstånd.

De flesta av yrkeslandslagets medlemmar har deltagit i uttagningar på gymnasienivå, vunnit SM och skaffat sig internationell mästerskapsrutin. Inte Henrik Johansson. 20-åringen från Stockholm blev istället uppkallad till yrkeslandslaget med två veckor kvar till yrkes-EM i Göteborg.
‒ Det var en som hoppade av. Jag fick frågan om jag ville ta hans plats och tyckte att det verkade vara en kul grej att göra, säger han.
Många hade tvekat inför utmaningen. Henrik Johansson satte istället igång att träna på kvällarna efter jobbet. Tävlingsuppgiften kommer att bestå i att lägga tre golv i olika material och mönster.
‒ Ett i stavparkett, ett i textil och ett i linoleum, säger Henrik Johansson.

Vad tror du om konkurrensen?
‒ Jag har hört att det ska vara ganska tufft. Danmark och Österrike verkar väldigt seriösa.

Och vad är din egen målsättning?
‒ Bara att göra så gott man kan och ha roligt.

Yrkes-EM, eller Euroskills, äger rum i Göteborg den 1‒3 december. Det är första gången en internationell yrkestävling arrangeras på svensk mark.
500 deltagare från 33 länder kommer att tävla i 35 olika yrken. Det svenska yrkeslandslaget består av 31 personer varav nio kommer från byggbranschen.
Som värd för mästerskapet står Worldskills Sweden, ett samarbete mellan LO, Svenskt näringsliv och staten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Golvläggare gör mästerskapsdebut

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig