info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren v20

Goda pizzor men…: ”Det värsta jag har sett”

Är du en av alla dem som satt tuggan i halsen när du sett hemmapulade hantverkarlösningar på lokala pizzerian? Här kommer en Best of Pizzeria-special från facebookgruppen Byggmissar – Klantigast i Byggsverige.

Är det bagaren som extraknäckt som elektriker och rörmokare? Ibland håller inte pizzeriornas hantverkare samma klass som kockarna. Foto: Most photos

Här kommer några udda lösningar på praktiska problem från pizzerior runt om i landet. Låt er väl smaka!

Läs också ”En snabb lösning en fredag”

Tomas har lagt upp bilder i Byggmissar-gruppen på en pizzeria där kreativiteten flödat på toaletten. Han har till och med tagit en selfie där man ser hur lågt toalettspegeln hänger. Favoriten i Tomas bildsvit är ändå elinstallationen. När elementet sattes upp snålades det inte med tejp. Billig tejp förvisso, men drar man av några remsor extra räcker det för att kladda sladdarna på plats. Åtminstone ett tag…

I Enköping har pizzaelektrikern varit framme igen. Och även denna gång har tejprullen kommit till användning. Varför behövs den, kanske man först funderar när man tittar på bilden – innan man upptäcker att det inte finns någon stickkontakt!

Lasse har postat en plattsättning som inte vinner några skönhetspriser. De nya kakelplattorna skapar inte direkt härlig symmetri bakom toastolen. Någon föreslår att det kanske varit en serveringslucka. Vi på redaktionen tror snarare att stället har fullständiga rättigheter och att någon tagit sin fylleilska ”ända in i kaklet”.

Det är oftast positivt med valfrihet. Men inne på toaletten vill man nog mest att saker och ting ska gå snabbt och smidigt. I Malmö finns det dock en pizzatoa med fem strömbrytare. Här är det inte lätt att veta vilken knapp man ska trycka på. Vi på Byggnadsarbetaren har lite svårt att förstå vad som egentligen har hänt här. Hur har det kunnat bli ett sådant överflöd av knappar – du som läser kanske har någon idé?

Varför ska man öppna fönstret i Gällivare, det är ju kallt större delen av året och myggigt på sommaren – eller är det bara fördomar? Hur som helst, på den här pizzerian går det i alla fall inte att få upp fönstret hur man än bänder och sliter. Det är nämligen numera inbyggt i väggen. En slags hantverkarnas inbakad special, kan man säga.

När vi ändå är inne på fönster – här är en annan udda lösning. Har man stabila pizzakartonger så varför inte använda dem till lite tätning i väntan på glasmästaren? Fast av alla mästerverk att döma kan man nog ha fog för att misstänka att ingen ringt om nytt glas…

I Byggmissargruppen finns ett överflöd av hantverkarglädje som slagit lite fel på just pizzerior. Kunskapen kanske inte alltid finns där, men det råder ju helt klart ingen brist på uppfinningsrikedom. Jörgen sammanfattar det hela bra i en kommentar: ”Mycket kan man säga om pizzasnickarna. Men kreativiteten är det då f-n inte fel på.”

Kolla in flera roliga missar i facebookgruppen Byggmissar – klantigast i Byggsverige.

Annons
Bluebeam May PC

Du läser: Goda pizzor men…: ”Det värsta jag har sett”