info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Festool 980×240 v15

”En snabb lösning en fredag”

Har du också sett en riktig tabbe på bygget? Då kan du vinna fina priser från Festool – och en gigantisk pokal. Plocka bara fram mobilen, fota och posta bilden i Facebookgruppen "Byggmissar
– klantigast i Byggsverige"

Andreas Petersson från Mönsterås upptäckte den här byggmissen. Foto: Privat

Den här byggmissen upptäckte 24-årige Andreas Petersson från Mönsterås på ett jobb för flera år sedan när han var nybakad murare. Missen är uppenbar: girningen stämmer inte för uttaget och fodret ligger ovanpå dosans underkant.

– Det här måste ha varit 2015, jag var lärling då, berättar Andreas Petersson. Vi höll på att foga kakel i köket och så gick jag ut i hallen och såg det där. Jag tänkte direkt: ”Aha, det där måste man ha på bild!” Det var ett äldreboende som skulle renoveras och byggas till.

Läs också Goda pizzor men…: ”Det värsta jag har sett”

Vad är det som har hänt här, tror du?

– Jag vet inte, en snabb lösning en fredag kanske. Det var snickaren som sågade ur och spikade dit fodret. Jag funderade på hur det skulle gå igenom besiktningen. Det sorgliga är att snickaren som gjorde det har gått bort.

Och själva placeringen av ett eluttag på den nivån, är det vanligt?

– Det ska kanske vara lätt att städa för äldre. Det är väl mer praktiskt, så de slipper böja sig.

Nu är ditt bidrag med i tävlingen Årets byggmiss. Tror du dig ha en chans på seger?

– Det har jag inte haft en tanke på, skrattar Andreas. Många andra i gruppen har så sjuka bilder, jag ville dela med mig av det jag hade. Men den är speciell. Jag har visat andra i byggboden, de har också funderat på hur han lyckades med den sågningen.

Du ska få jobba vidare. Vad arbetar du med just nu?

– Jag har lagat en trappa, det är en bil som har fått sladd och kört in i den. Jag vet inte om det kan ha varit på fyllan kanske.

Gå med du också i Byggmissar – Klantigast i byggsverige och skratta åt alla missar du också.

Annons
Bluebeam 250×600 v13-18 desktop

Du läser: ”En snabb lösning en fredag”