info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Festool 980×240 V46

Fortsatt stor brist på ställningsbyggare

En ny prognos från Arbetsförmedlingen skvallrar om en ihållande brist på flera byggyrken de närmaste åren. Bland annat kommer efterfrågan vara stor på ställningsbyggare.

Efterfrågan på ställningsbyggare är just nu mycket stor. Foto: Leif Ingvarson/Mostphotos

Enligt Arbetsförmedlingens nya prognos är jobbmöjligheterna framöver goda för landets byggnadsarbetare. Det kommer att finnas gott om arbetstillfällen på bygget. Något som gäller i princip alla byggyrken.

Arbetsförmedlingen delar i prognosen in efterfrågan på olika yrkesgrupper efter ett bristindex på mellan 1 och 5. Ju högre siffra, desto större chans att få ett jobb. Yrken som har ett index över 4,01 och upp till 5 placeras i det intervall där bristen förväntas bli allra störst. Och där ligger de allra flesta yrkena i byggbranschen.

Läs också Gott om jobb i fem år – kolla alla byggyrken här

Möjligheten att få ett ställningsbyggarjobb är just nu mycket god. Bristindex ligger för 2019 på 4,27. Fram till 2024 kommer efterfrågan enligt Arbetsförmedlingens prognos att minska något, men fortfarande ligga kvar på en relativt hög nivå. Dock något lägre jämfört med många andra byggyrken.

arrow_forward Senaste nytt
Annons
Bluebeam 250×600 V46-48 PC