info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fortsatt stark byggkonjunktur

Antalet anställda har ökat i större omfattning än normalt de senaste tre månaderna. Dessutom är byggföretagen optimistiska inför framtiden, visar senaste Konjunkturbarometern.

Den starka konjunkturen inom byggbranschen fortsätter att hålla i sig. Byggföretagen fortsätter att rapportera om växande orderstockar och ökat byggande. Orderstockarna fortsätter att vara förhållandevis stora. Det visar senaste Konjunkturbarometern för januari.
Antalet anställda har ökat i större omfattning än normalt de senaste månaderna. Sex av tio byggföretag anger brist på arbetskraft som det främsta hindret för ökat byggande.

Läs mer: Allt fler får jobb inom bygg

Arbetsbrist främsta hindret

Anställningsplanerna är också mycket mer optimistiska än normalt, även om det mattats av något de senaste månaderna. Byggföretagens förväntningar på orderstockar och byggande är mycket optimistiska på tre månaders sikt. Samtidigt fortsätter sex av tio byggföretag att ange brist på arbetskraft som den främsta hindret för ökat byggande. Även förväntningar på ett års sikt är fortsatt mer optimistiska än normalt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fortsatt stark byggkonjunktur

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig