info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Företagaren döms till företagsbot

Byggföretagaren erbjöd en muta i hopp om att kunna utföra ett större renoveringsarbete. Nu döms mannen att betala en företagsbot på 10 000 kronor.

En bostadsförening planerade att renovera fastigheten under hösten 2012 och beslutade att kontakta flera byggföretag. Offerter skulle hämtas in och bostadsrättsföreningens ordförande skötte kontakterna med företagen, uppger skånskan.se Den nu dömde företagaren lämnade i oktober en offert på 790 000 kronor utan moms. I januari 1013 skickade företagaren ett nytt meddelande till ordförande och undrar om det skulle bli någon reparation.

”Brukligt vid större arbeten”

– Om det blir aktuellt och ni väljer oss lämnar vi en skattefri bonus till ordföranden på bostadsrättsföreningen på 25 000 kronor, skrev mannen vidare. Och tillade: ”det är brukligt vid större arbeten”.
Vid förhören i Malmö tingsrätt sa mannen att syftet var att förmå föreningen att välja hans firma för renoveringen. Men det ska inte handla om en muta utan avsikten var att ge rabatt på det tidigare priset.

Döms att betala 10 000 kronor

Men rätten anser att ordalydelsen starkt talar för att avsikten var att erbjuda ordföranden en privat bonus om hon valde hans företag. Tingsrätten anser att företagarens förklaringar är både svävande och motsägelsefulla och att det istället rör sig om en muta. Företagen får villkorlig dom, men döms att betala 10 000 kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Företagaren döms till företagsbot

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig