info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"För jävligt att det är så"

Efter vår granskning har plåtslagaren Sofie Westergren fått fyra erbjudanden om jobb och många starka reaktioner. - Vissa tycker att det är för jävligt att det är så, säger Sofie.

Byggnadsarbetarens granskning om motståndet från arbetsgivare att anställa kvinnor har väckt uppmärksamhet både i media och bland allmänheten. Plåtslagaren Sofie Westergren, som var intervjuad i reportaget, har fått flera reaktioner i sin hemstad Örebro efter att granskningen publicerades i förra veckan.
– De hade ingen aning om det. Många har sagt att de inte trodde att det var så illa, säger hon.
Hon har också fått flera reaktioner i plåtslagargruppen som hon är med på Facebook, om att arbetsgivarna måste ta sitt ansvar. Dessutom har fyra plåtföretag hört av sig till Sofie och erbjudit henne jobb. Det är plåtföretag i Stockholm, Västerås och Jönköping. Ett av dem, som var placerad i Stockholm, var speciellt intresserad av att anställa en kvinna. Sofie Westergren har för tillfället tackat nej till jobben.

Svårt val
Orsaken är att hon har kommit in på en lärarutbildning som börjar i dag. Men det har varit ett svårt val.
– Om jag inte hade kommit in på utbildningen hade jag tagit något av jobben. Företagen har sagt att om jag ändrar mig, så är det bara att jag hör av mig.
Sofie Westergren tycker att det är väldigt kul med uppmärksamheten och att arbetsgivarna har hört av sig.
– Det är kul för mig och andra arbetslösa. Det visar att arbetsgivarna finns och bryr sig. Det är viktigt att få in kvinnor i branschen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "För jävligt att det är så"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig