info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren v20

Föll 15 meter: Vittnen i förhör efter dödsolyckan

Vittnesförhör har inletts och fler kommer att hållas efter dödsolyckan i Västerås. Byggnadsarbetaren som dog ska ha fallit cirka 15 meter.

Foto: Mostphotos

Mannen som förlorade livet efter en fallolycka i Stenby utanför Västerås i måndags, var i 55-årsåldern och bosatt i Sverige.
Under gårdagen tog förundersökningsledaren, Anne-Marie Helander, över ärendet. Hon är åklagare vid Riksenheten för miljö och arbetsmiljömål.

– Det är ännu för tidigt att säga något om omständigheterna vid olyckan. Men det fanns vittnen,  andra arbetare på plats. Vittnesförhör har inletts och fler vittnesförhör kommer att hållas, säger hon.

Läs också Dödsolyckan igår: ”Föll minst 10 meter”

En teknisk undersökning är gjord av polisen.
Enligt Anne-Marie Helander har polisen uppgett att fallhöjden var cirka 15 meter.

Olyckan utreds också av Arbetsmiljöverket där arbetsmiljöinspektör Håkan Angeldahl har varit på arbetsplatsen både igår och idag. Hos den omkomnes arbetsgivare pågår krisstöd men Håkan Angeldahl har träffat byggherren och företaget Byggessen som har ansvar för samordningen.

– Vi har tittat var det hände någonstans och nu försöker jag få veta hur olyckan gick till, säger han.

Den omkomne byggnadsarbetaren var anställd av Northpower Stålhallar och på arbetsplatsen byggs ett större aktivitetshus. Byggnadsarbetaren har tidigare rapporterat om arbetsmiljöproblem på bygget.  Northpower Stålhallar är anlitade för att bygga den skaltäta hallen och de gör jobbet med egen personal.

Annons
Bluebeam May PC

Du läser: Föll 15 meter: Vittnen i förhör efter dödsolyckan