info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

FILM: Snickaren mitt i översvämning: "Bilen drunknade"

Christian Hanson fick byta jobb i ett par dagar. Anledningen: En stor översvämning som förstörde hans bil.

Snickaren Christian Hanson blev snöröjare och flyttgubbe i ett par dagar – på grund av en översvämning. Foto: Privat

Snickaren Christian Hansons tisdag blev inte som han hade tänkt. När han gled in med firmabilen på industriområdet i Huddinge söder om Stockholm hade smält snö och en natt med kraftigt regn förvandlat området till ett litet Venedig.

– Det var som ett hav. Vi mätte att det var 53 centimeter djupt och när jag rullade in på parkeringen vid vårt kontor protesterade bilen. Den drunknade igår och står på verkstaden nu. Den gick inte att starta, berättar Christian Hansson.

Hur kändes det?

– Det var märkligt. Jag har varit med om liknande översvämningar när jag bott i Thailand. Men det var ändå annorlunda för att det är i Sverige. Jag tänkte: ”Fan, är det sant?”

Här åker Christian Hanson runt i det översvämmade industriområdet. Film: Christian Hanson

Var det andra som råkade illa ut?

– Vi körde förbi flera bilar som hade vatten upp till dörrlisten på mitten av dörren. Det var vansinne. Folk satt kvar i bilarna, för om de öppnat dörren hade de dränkt bilen. Ett gammalt par satt i en volvo i en timme.

Vilken start på jobbdagen för dig.

– Ja, vilken jävla dag det blev! Från början fick vi inte dit någon bärgare för ingen åkte in dit på grund av vattnet. Först vid tvåtiden hade det sjunkit tillbaka och då började bärgarna komma och hämta.

Kunde du jobba?

– Det var struligt. Jag hade alla mina arbetsgrejer i bilen. Egentligen skulle jag ha snickrat trösklar i ett badrum och satt foder. Men jag fick släppa det och fick följa med ut till Danderyds centrum där de bygger ut. Jag fick skotta snö och salta.

Vad gör du idag?

– Idag blir jag nog någon typ av flyttgubbe här i Danderyd. De gör en ny etablering så jag ska bära in skåp.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: FILM: Snickaren mitt i översvämning: "Bilen drunknade"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig