info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Färre öppet arbetslösa

I januari var 7,4 procent av medlemmarna i Byggnads a-kassa öppet arbetslösa. Det är en minskning jämfört med januari 2013. Även antalet varsel har minskat, jämfört med samma månad förra året.

Under januari var 7879 medlemmar i Byggnads a-kassa öppet arbetslösa, alltså helt utan jobb. Motsvarande siffra i januari 2013 var 9 236 personer. Det innebär att den öppna arbetslösheten har minskat med 1 357 personer, det vill säga från 8,8 till 7,4 procent.

3,2 procent har aktivitetsstöd

Utöver de öppet arbetslösa finns det en grupp personer som saknar jobb, men som är inskrivna i program med aktivitetsstöd. I januari gällde detta 3 435 personer, eller 3,2 procent av a-kassans medlemmar. Andelen inskrivna i program var lika hög i januari 2013.

Färre varsel om uppsägning

Statistiken kommer från Arbetsförmedlingen som också redovisar siffror över antalet personer som varslats om uppsägning. Under januari fick 884 personer som jobbar inom byggverksamhet ta emot varsel om uppsägning. Det är en minskning jämfört med samma månad förra året, då 903 personer fick ett varsel under januari.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Färre öppet arbetslösa

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig