info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

En egen jurist – för 30 kronor i månaden

Vill du vara säker på att komma ur rättstvister och juridiska problem med pengarna i behåll? Då kan Byggnads nya försäkring vara något för dig.

Foto: Colourbox

Brevet som dimper ner på hallmattan hos Byggnads medlemmar under augusti är ett erbjudande om en ny försäkring. Den kostar 30 kronor per månad och börjar gälla den 1 oktober.

Försäkringen är uppdelad i tre delar. Den första delen ger dig rätt till rådgivning av en jurist under sammanlagt 15 timmar per år via telefon eller Skype. Det kan till exempel handla om privata frågor som äktenskapsförord, testamente eller allmän rådgivning.

Läs också Nya regler som gynnar sjukskrivna: "Dammsug firman på arbetsuppgifter"

Försäkringens andra del ger ersättning vid tvister. Om du till exempel hamnat i en vårdnadstvist täcker försäkringen rättskostnaderna.

Den tredje delen av försäkringen gäller ett aktuellt problem som kan vara svårt att freda sig emot, nämligen ID-stöld. Om någon stjäl din identitet och till exempel skaffar kreditkort i ditt namn, får du hjälp via telefon dygnet runt. Genom försäkringen får du också råd om hur du gör för att slippa bli ID-kapad.

Vill du inte ha försäkringen behöver du aktivt tacka nej eller bara strunta i att betala in räkningen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: En egen jurist – för 30 kronor i månaden

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig