info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Efter storkonkursen – nu verkar byggjobb kunna räddas

120 undertaksmontörer förlorade jobbet i samband med Interoc Akustiks konkurs. Nu finns det hopp om att några av dem kan få tillbaka jobbet.

I slutet av augusti gick Interoc Akustik, ett av Sveriges ledande företag inom undertak och väggsystem, i konkurs. Verksamheten drevs från 15 kontor över hela landet och totalt 160 anställda berördes av konkursen.

Efter konkursen har det pågått en jakt att försöka hitta en ny köpare.

Nu är det klart att det värmländska byggföretaget Fläkt Teknik Holding AB i Karlstad tar över delar av verksamheten på några orter i mellansverige. Det handlar om Örebro/Karlskoga, Karlstad, Göteborg och Norrköping.

– Bolaget har tagit över personal och inventarier på dessa platser, säger konkursförvaltare Lars-Henrik Andersson, på Cirio advokatbyrå.

120 byggnadsarbetare påverkades av konkursen, nu finns det hopp att några av dem kan få tillbaka sina jobb.

– Det blir återanställningar i så fall. Jag vet inte hur många som har fått nya jobb och hur många som kan bli återanställda, säger Lars-Henrik Andersson.

Skönt att det kommer in någon som är seriös

Jari Viitakangas, ombudsman på Byggnads

Jari Viitakangas är ombudsman på Byggnads regionkontor i Karlstad. Han tycker att det är positivt att Fläkt Teknik Holding AB har köpt delar av verksamheten.

– Det känns skönt att det kommer in någon som är seriös och vill köra vidare, säger han.

Trots att många byggnadsarbetare drabbades av Interoc Akustiks konkurs är Jari Viitakangas förhoppningsfull om framtiden.

– Flera av byggnadsarbetarna har redan blivit erbjudna andra jobb i min region. Interoc Akustik var Sveriges största undertaksfirma och de hade en stor marknad som fortfarande finns kvar.

– Jag kan tänka mig att cirka två tredelar av dem som blev uppsagda kommer att få jobb, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Efter storkonkursen – nu verkar byggjobb kunna räddas

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig