info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Efter ännu en dödsolycka: "Det får bara inte hända"

Dödsolyckan i Västerås i går var den elfte i samband med bygg och anläggning bara i år. Dessutom har det skett många fallolyckor. Så här reagerar tre byggnadsarbetare på mängden olyckor.

Efter ännu en dödsolycka, den här gången i Västerås, frågade vi tre byggnadsarbetare i Stockholm vad de anser om utvecklingen.

Hur ser du på att det skett så många olyckor i år?

Jarmo Ruokolainen, byggnadsarbetare på Rivners:

– Det får bara inte hända! Jag tror att det handlar mycket om pressen att hinna mycket. Dessutom finns så många olika arbetslag från olika länder och många vet inte vad som gäller med säkerheten.

– Jag tycker att skyddsombuden borde få mer makt, det skulle göra byggena säkrare. Dessutom finns det många kurser i säkerhet som skulle kunna förbättra kunskapen.

Harry Blanco, byggnadsarbetare på Make Green:

– Det är tråkigt. Jag tror att olyckorna i vissa fall kan bero på att folk blir trötta när de jobbar och inte tänker på att de behöver ta en paus för att jobba säkert. Själv känner jag mig säker. Jag tänker alltid på att jobba rätt och ta pauser.

– Här i Sverige är det generellt säkerheten mycket högre jämfört med i Venezuela, där jag kommer ifrån.

Ricardo Martinez, byggnadsarbetare på Rivners:

– Det känns konstigt och sorgligt att det händer. Man måste tänka mer på säkerheten generellt. På mitt företag tänker man alltid på säkerheten först. Även om jag själv ibland inte skulle ha problem med att jobba vid ett litet hål, så förklarar arbetsledningen att jag alltid måste ha sele. Jag känner mig säker på jobbet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Efter ännu en dödsolycka: "Det får bara inte hända"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig