info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dystert halvår för byggföretagen

Årets första halva är avklarad och kan sammanfattas med att det har sett dystert ut för byggbranschen. Efter en bra start har det gått utför och nu har konkurserna ökat med 13 procent.

Året började bra. I januari såg det riktigt ljust ut när byggkonkurserna minskade med 13 procent. Sedan dess har det inte varit något att jubla över. Det har varit mindre vissa månader, mer andra. Likväl har konkurserna för företag inom byggindustrin fortsatt att öka.

När Upplysningscentralen (UC) nu sammanfattar första halvåret av 2012 är byggbranschen hårt drabbad. Med 13 procent fler konkurser i år jämfört med samma period i fjol är det en av de mest utsatta branscherna vid sidan av transport och partihandeln.

Tråkiga siffror för hela Sverige

Snittet för alla landets branscher är en 8 procents ökning av konkurser.
− Utvecklingen är oroande, och den förbättring som till synes var på gång inom svensk ekonomi under inledningen av året verkar låta vänta på sig, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh i en kommentar som skickats ut med statistiken.

Sammanlagt har 577 stycken byggföretag fått stänga igen. I juli förra året var siffran 509. Enligt UC handlar det främst om företag med en nettoomsättning på mindre än tio miljoner kronor.

Sebastian Danielsson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dystert halvår för byggföretagen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig