info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dödsolyckorna 2016

Här är olyckorna som ledde till dödsfall i samband med byggverksamhet 2016.

 • 13 januari: En 57-årig byggnadssnickare skadades allvarligt då han föll nära tre meter från en byggnadsställning i samband med balkongarbeten på ett radhus i Uppsala. Mannen dog den 21 januari.
  Förundersökning nedlagd.
 • 25 januari: En 34-årig man dog efter att ha klämts mellan lyftarmen och karossen på en bobcat i samband med renoveringsarbeten i ett stall. Mannen hade anlitats av gårdens ägare.
  Förundersökning nedlagd.
 • 29 februari: En 54-årig byggnadsarbetare dog av sina skador efter att ha fallit fem meter på ett bygge i Norrköping. Han föll från en balkongavsats när en överliggare på skyddsräcket lossnade. Mannen kom från Polen.
  Förundersökning nedlagd.
 • 1 mars: En byggnadsarbetare i 50-årsåldern från Lettland dog efter att ha träffats av ett fallande byggelement, vars upphängning lossnade. Olyckan inträffade på ett villabygge i Åkersberga.
  Förundersökning nedlagd.
 • 1 april: En 40-årig vd och arbetsledare för ett elektrikerföretag dog då en metallkonstruktion med armatur föll på honom, vid arbeten på Berga Örlogsbas. En vajer till konstruktionen gick av.
  Förundersökning nedlagd.
 • 3 maj: En 45-årig man, byggherre och samordningsansvarig på arbetsplatsen, dog av skadorna efter att ha fallit från ett fabrikstak i Nykvarn, söder om Stockholm.
  Förundersökningen nedlagd.
 • 2 juni: En rörmontör i 55-årsåldern från Litauen dog efter att ha klämts ihjäl i utbyggnaden av Södra Cell Värö utanför Varberg.
  Förundersökning pågår.

Läs mer: Sju dog efter byggolyckor

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dödsolyckorna 2016

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig