info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dags att skriva under - byggsektorn ett steg närmare att bli klimatneutral

Färdplanen för en klimatneutral byggbransch är nu färdig. Nu är det upp till aktörer i sektorn att skriva under och ta ansvar för en bättre miljö.

Byggbranschen har tillsammans tagit fram en vision för hur byggsektorn kan bli fossilfri. Det är en färdplan som tydliggör hur branschen ska bidra till att Sverige blir klimatneutralt och samtidigt behåller sin konkurrenskraft. Ett arbete som ska vara klart år 2045. Skanska har haft huvudansvaret för projektet som involverat 150 personer.
För att branschen ska nå målet krävs det enligt färdplanen att samtliga som ingår i ett byggprojekt bidrar. Inte enbart de på arbetsplatsen – utan alla. Det gäller bland annat myndigheter som styr regelverken som rör byggandet, industrin som levererar material och beställare som måste våga ställa tuffa klimatkrav. Självklart är även byggentreprenörer och byggnadsarbetarna en del i detta arbete.
– Om alla drar sitt strå till stacken kommer vi få en byggsektor i världsklass, säger Birgitta Govén, energiexpert på Sveriges Byggindustrier.
Färdplanen ska läggas fram för regeringen under april och är en del av Fossilfritt Sverige.
Redan nu är det möjligt för byggbolag att skriva under dokumentet.
– Eftersom det handlar om en viljeyttring kommer Sveriges Byggindustrier skriva under och vi representerar 3 500 företag, säger Birgitta Govén.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dags att skriva under - byggsektorn ett steg närmare att bli klimatneutral

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig