info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetare dog efter fall vid balkongarbete

En 56-årig byggnadsarbetare dog efter ett flera våningar högt fall på en arbetsplats i Branäs.
– Hans arbetsuppgift var att sätta lister runt fönster och balkongdörrar då han föll, säger polisinspektör Viola Björklund.

Foto: Shirley De Jong

Olyckan hände måndagen den 23 juli på ett bygge i Branäs, i Torsby kommun. Ambulanshelikopter larmades till platsen. Mannen var då medvetslös och livräddningsförsök gjordes men förgäves.
Polis, åklagare och Arbetsmiljöverket utreder nu olyckan.

– Vad som orsakade fallet och vad som hände vet vi inte. Vi har varit på plats tillsammans med Arbetsmiljöverket och tittat på arbetsplatsen och på balkongutrymmena där han arbetade. Det finns inga vittnen till olyckan säger Viola Björklund, vid polisen i Bergslagen som utreder dödsolyckan.

Läs också Filmen där takläggarna riskerar livet: "Fick rysningar"

Också arbetsmiljöinspektör Per-Gunnar Östlund är frågande till olycksorsaken. Till exempel vet ingen från vilken våning byggnadsarbetaren föll.

– Det vi vet är att det har skett en fallolycka men det är oklart vad som hände. Jag har begärt in en utredning av det ansvariga företaget, säger han.

Byggnadsarbetaren kommer från Vitryssland och arbetade åt det estniska bolaget Harmet Construction. Arbetsmiljöverket ska även granska anställningsförhållandena.

Arbetsplatsen ligger på Branäsberget, där en anläggning med lägenheter byggs. På arbetsplatsen är NCC ansvarigt för stombyggandet, Harmet Construction har ansvaret för överbyggnaden.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetare dog efter fall vid balkongarbete

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig