info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads drar lönefråga till Kammarrätten

Länsrätten har gett Datainspektionen rätt när det gäller Byggnads hantering av de oorganiserades löner. Därmed ligger beslutet fast som innebär att hanteringen strider mot personuppgiftslagen. Byggnads har fattat beslut om att överklaga. Därmed kommer fallet gå vidare till Kammarrätten.

Datainspektionen beslutade i slutet av 2007 att Byggnads hantering stred mot personuppgiftslagen. Facket överklagade utslaget till Länsrätten som nu bestämt att de avslår överklagandet och därmed går på Datainspektionens linje. Byggnads har redan bestämt sig för att överklaga beslutet.
– Vi tycker inte att Länsrätten hanterat fråga helt riktigt och hoppas på att vi ska få en annan utgång i en högre instans, säger Hans Tilly, ordförande på Byggnads.
Varför är frågan så viktigt att ni väljer att gå vidare?
– Vi måste kunna följa upp de överenskommelser vi gör för att se att avtalen följs. Får vi in bristfälligt underlag blir det mycket svårt. Vi har försökt komma överens med Sveriges Byggindustrier om att avidentifiera de som inte vill vara med för att sedan få tillgång till löneuppgifterna, säger Hans Tilly.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads drar lönefråga till Kammarrätten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig