info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggkonkurserna minskade under november

I november minskade byggkonkurserna med över 20 procent jämfört med förra året. Sett till hela året ligger konkurserna däremot på samma nivå som 2010.

Mellan januari och november i år skedde 877 konkurser inom byggindustrin, förra året var motsvarande siffra 879. Med andra ord har det skett en minst sagt marginell nedgång, på under en procent. I näringslivet i stort är minskningen tydligare. Där har antalet konkurser hittills i år sjunkit med tre procent enligt statistiken som kommer från upplysningsföretaget UC.
Sett till endast november står byggbranschen däremot för en mer positiv utveckling än näringslivet i stort, med en minskning på över 20 procent jämfört med november förra året. I november förra året gick 118 byggföretag i konkurs, i år landade siffran på 92. Sett till hela näringslivet så skedde i stället en uppgång med fyra procent i november i år jämfört med november förra året. Enligt UC är det framför allt detaljhandeln och fastighetsbranschen som drar upp konkursstatistiken.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggkonkurserna minskade under november

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig