info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggkonkurserna kvar på lägre nivå

Konkurserna i byggindustrin fortsätter att minska, hittills i år är de sjutton procent färre jämfört med förra året. Endast i en annan bransch är minskningen kraftigare.

När en månad återstår av 2015 har 792 företag i byggindustrin gått i konkurs. Förra året var motsvarande siffra 952. Konkurserna har därmed minskat med sjutton procent. I näringslivet i stort har konkurserna samtidigt minskat med åtta procent.
Statistiken kommer från upplysningsföretaget UC. Victoria Preger som är marknads- och kommunikationschef där säger i en kommentar till siffrorna att företagskonkurserna nu har minskat varje månad i över ett år.
– Konjunkturläget ser i vår analys stabilt ut och fortsätter trenden in i december, innebär det att vi får ett helt kalenderår med fallande antal konkurser, säger hon.
Allra kraftigast har konkurserna i år minskat i sektorn fastihgetsverksamhet, där nedgången ligger på 23 procent. Därefter kommer byggindustrin.
Förra veckan visade Konjunkturinstitutets månadsbarometer också att byggföretagarna är mer optimistiska än på tio år gällande hur byggandet kommer utvecklas under de närmsta månaderna. Byggarbetslösheten fortsätter samtidigt att sjunka, enligt den senaste statistiken då den öppna arbetslösheten låg på 2,8 procent.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggkonkurserna kvar på lägre nivå

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig