info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggjobbare brottade ner man i grävmaskin: ”Hotade med kniv”

I onsdags morse började arbetsdagen något annorlunda för några byggjobbare på en byggarbetsplats i Mölndal utanför Göteborg. En främling hade lämnat bygget i en av deras grävmaskiner.

Efter händelsen var det problem att få igång maskinen igen, uppger Mölndals-Posten. Foto: Martin Björklund/Mölndals-Posten

Det var när byggnadsarbetarna var på väg till bygget på onsdagsmorgonen som de upptäckte att en av deras grävmaskiner var ute på vift.

– De kom till arbetet strax efter sju i morse. Då upptäckte de att det sitter en okänd man i deras grävmaskin. Maskinen är i det läget flyttad några hundra meter så mannen i grävmaskinen hade lyckats få i gång den på något sätt, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Läs också Snart snurrar jätteborren igen: "Ska ske den här veckan"

Byggnadsarbetarna gick fram till mannen och undrade vad som var på gång. Då blev mannen hotfull, enligt polisen.

– Han viftade med en kniv, men byggnadsarbetarna tog tag i honom och brottade ner honom på marken. De beslagtog kniven och även en skruvmejsel som mannen hade på sig. Sedan ringde de polisen, säger Thomas Fuxborg.

De beslagtog kniven och även en skruvmejsel som mannen hade på sig

När polisen kom till platsen greps mannen som är i 45-årsåldern. Han är misstänkt för olaga hot, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning och drograttfylleri.

Vad säger du om att byggnadsarbetarna grep mannen?

– Jag tycker att det var ett rådigt ingripande. Sen ska man alltid vara försiktig när man gör ett gripande när någon uppträder hotfullt, men de här fyra byggnadsarbetarna läste väl av mannen och tänkte att de klarade av att honom.

Ägaren av maskinen berättar mer om händelsen för tidningen Mölndals-posten. 

– Det var verkligen otrevligt. Jag upplevde det som hotfullt. Först ringde jag 114 14 men där fick jag inget svar innan jag kom på att jag skulle ringa 112.

– Det känns så jävla onödigt bara. Man undrar vad han tänkte. Och tänk om han fortsatt köra framåt. Då hade han kunnat köra sönder både bilar och hus.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggjobbare brottade ner man i grävmaskin: ”Hotade med kniv”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig