info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggchefen till de anställda: "Känn dig jagad!"

"Till dig som är skyldig och inte kommer och erkänner för mig att du gjort nåt fel... känn dig jagad! För vi kommer ses snart du o jag!" Anställda montörer reagerade på vd:ns mejl. Själv anser han att det handlar om rak kommunikation.

OBS! Bilden är tagen från ett annat sammanhang. Foto: Colourbox

Vd:n och ägaren till ett byggföretag skickade nyligen ut ett känslofyllt mejl till sina montörer.  I mejlet, som Byggnadsarbetaren tagit del av, står bland annat: ”Det har framkommit att det är ett stort antal montörer som myglar med timlönen och skriver mer tid än arbetat/producerat och gått lön för det! Nu har jag så mycket fakta att det visar sig att det är så mycket fusk så jag anser att det är kriminellt!!”

Vd:n vill att de skyldiga montörerna erkänner att de har gjort fel. Han skriver också att de som får reda på något om montörernas fusk ska höra av sig till honom.

Läs också Vann lönestrid i domstol – men kan ändå bli snuvad

Så här står det i slutet av mejlet: ”Till dig som är skyldig och inte kommer och erkänner för mig att du gjort nåt fel … känn dig jagad! För vi kommer ses snart du o jag!”

Den hårda tonen och anklagelserna har fått montörer på företaget att reagera med förvåning och stress. Vd:n anser själv att mejlet behövdes, eftersom det finns montörer som får betalt för åtta timmars arbetsdag, men inte är på jobbet hela dagar.

– Jag skickade ut det mejlet innan jag tar i med hårdhandskarna.

Tycker du att det är okej att skriva så här till sina anställda, om misstankar?

– Ja, det tror jag väl. Jag vet inte hur du tolkar det.

Läs också Pappaledig blåst på jobb – fick rätt i tingsrätten

Man kan tycka att det är rätt hård ton och att du misstänkliggör de anställda. Vad har du för bevis?

– Senast ringde jag upp två montörer när min projektledare mötte deras bilar på E4, bland annat. De skulle ha varit på jobbet.

”Till dig som är skyldig och inte kommer och erkänner för mig att du gjort nåt fel… känn dig jagad! För vi kommer ses snart du o jag!” Känns det inte hotfullt?

– Nej, jag tycker att man ska göra rätt för sig. Om de inte skärper sig så kommer jag att ta in dem på möte. Jag vet vilka de är och jag vill ge dem en chans. Det är bättre att de kommer in till mig än att jag ska skicka bevis och göra en erinran. Jag vill bara vara tydlig, rak och ärlig.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggchefen till de anställda: "Känn dig jagad!"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig