info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fler utsatta för isoleringsfirman: ”De är skyldiga mig 26 000”

Isoleringsfirman betalar inte löner, har dömts i AD och dras med betalningsförelägganden. En tidigare anställd berättar att han fick gå på dagen.

Flera anspråk på isoleringsfirma. Foto: Mostphotos

I veckan dömdes företaget Granvolds Isolering AB i Arbetsdomstolen. Isoleringsfirman ska betala en tidigare anställd för utebliven lön och semesterersättning. Domen landade på totalt 217 000 kronor. Nu träder en annan tidigare anställd fram och vittnar hur han också har utsatts av samma firma.

– De är skyldiga mig omkring 26 000 kronor netto, berättar Branislav Ristic. Jag jobbade åt dem i två-tre månader förra hösten. Plötsligt en dag ringde ägaren och sa: ”Du kan packa dina grejer, du har fått sparken.”

Branislav Ristic var provanställd, men fick vare sig en förvarning eller den lagstadgade uppsägningstiden på två veckor enligt LAS. Han har jobbat som isolerare under 20 års tid.

– Jag fick sluta på dagen. Jag hade varit på ett jobb och ägaren började ljuga i telefon om att någon hade sett mig sova på arbetsplatsen. ”Är du galen?”, sa jag. Det stämde inte alls.

Branislav Ristic har räknat ut att skulden handlar om drygt en månadslön plus semesterersättning, samt 3 000 kronor för ett rum som ägaren hyrde ut men som han fick lämna omgående. Han är inte med i facket, men säger att han har polisanmält ägaren för bedrägeri.

Nu har Branislav fått en ryggskada och är sjukskriven.

– Jag hoppas att jag ska kunna få tillbaka mina pengar. Något liknande har aldrig hänt mig tidigare. Det var första och förhoppningsvis sista gången, säger Branislav Ristic.

Granvolds Isolering AB har det senaste året dragit på sig ett flertal domar, betalningsanmärkningar och förelägganden. Bolaget ska betala 178 000 kronor till olika byggfirmor och leverantörer. Dessutom väntar ytterligare 18 olika ansökningar om förelägganden om totalt 482 000 kronor på utfall, bland annat för Bevego Byggplåt & Ventilation som kräver företaget på 241 000 kronor.

Vi har sökt isoleringsfirmans ägare för en kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fler utsatta för isoleringsfirman: ”De är skyldiga mig 26 000”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig