info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggchefens ord utanför rättssalen: ”Göra din fru illa”

Christian Erdal, vd på byggbolaget Nordiska Golv och Bygg, är polisanmäld för övergrepp i rättssak efter att utanför Arbetsdomstolen ha pressat en företrädare från fackföreningen SAC. Det skriver Dagens ETC som tagit del av en inspelning från samtalet.

Dagens ETC skriver i dag om samtalet som utspelade sig i samband med en muntlig förberedelse i Arbetsdomstolen. Enligt tidningen bad Christian Erdal ombudet från Syndikalisterna (SAC) att följa med ut för att prata enskilt. I samband med den här typen av förberedande förhandlingar är det vanligt att parterna kommer överens om en uppgörelse utanför själva domstolen. Men någon förlikning blev det inte. I en inspelning av samtalet, som Dagens ETC publicerat, säger istället Christian Erdal bland annat så här:

”Någon gång kommer du möta någon person som du har gjort jävligt förbannad. Du skulle väl bli förbannad om någon gör din fru illa, eller hur? Varför gör du då den personen illa, varför gör du oss illa, om du inte vill att din fru ska få problem?”

Läs också Skandalbolag renoverade LO-borgen: "Genomfördes kontroller"

…varför gör du oss illa, om du inte vill att din fru ska få problem

Vd:n säger vidare att han håller fackets ombud personligen ansvarig för den ekonomiska förlust han gjort på grund av fackens ärenden och rapportering i media genom åren.

”Du har 24 timmar på dig att ge mig fyra miljoner, annars kommer det kosta dig sju miljoner. Vad tycker du om det?” säger Christian Erdal och kräver sedan att ombudet ska ge honom sin bil som pant.

Stämningen från SAC som skulle behandlats vid förhandlingen handlade om löneutbetalningar på 233 000 kronor samt ett skadestånd på 110 000 kronor som facket menar uteblivit.

På SAC har man lämnat in en polisanmälan för övergrepp i rättssak. De skriver i ett uttalande till Dagens ETC att ”vi har aktiverat våra säkerhetsrutiner. Vi har bytt ombud, gjort en polisanmälan och informerat Fairplaybygg och Byggnads. När det gäller det pågående målet i domstol siktar vi på en förlikning och har därför inga kommentarer.”

Christian Erdal och hans företag Nordiska Golv och Bygg har genom åren figurerat i flera brottsutredningar och varit på förhandlingar i Arbetsdomstolen ett flertal gånger. Bland annat har Nordiska Golv och dess företrädare dömts för brott mot utlänningslagen, efter att ha anlitat utländsk arbetskraft utan arbetstillstånd.

Byggnads har stämt bolaget vid flera tillfällen, något som Byggnadsarbetaren skrivit om tidigare.

Byggnadsarbetaren har sökt Christian Erdal ett flertal gånger under onsdagen för att få en kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggchefens ord utanför rättssalen: ”Göra din fru illa”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig