info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads stämmer Nordiska Golv

Byggnads stämmer Nordiska Golv till Arbetsdomstolen och kräver att bolaget ska betala 87 304 kronor till en golvläggare som arbetat i företaget.

Enligt golvläggaren, som fått rättshjälp av Byggnads, har arbetsgivaren betalat ut för lite i lön. Sammanlagt 47 307 kronor bör Nordiska Golv betala till golvläggaren, menar Byggnads advokat, som gått igenom tidrapporter och bolagets lönespecifikationer. Det handlar enligt advokaten bland annat om övertidstillägg som arbetsgivaren inte betalat ut. Enligt lönespecifikationerna hade mannen arbetat övertid både vardagar och helger.

Skadestånd på 40 000

Enligt Byggnads advokat borde golvläggaren även ha fått kompensation för arbetstidsförkortning och semesterersättning. Sammanlagt blir det 47 307 kronor.
Byggnads vill också att företaget ska betala ett skadestånd på sammanlagt 40 000 till golvläggaren. Det handlar bland annat om ett allmänt skadestånd för att arbetsgivaren är ”i dröjsmål med löneutbetalning”. Advokaten hänvisar till rättspraxis och tidigare dom i Arbetsdomstolen.

Arbetsgivaren: han gjorde ett dåligt jobb

I den centrala förhandlingen i december mellan Byggnads och arbetsgivaren anförde arbetsgivaren att golvläggaren gjort ett dåligt jobb och åsamkat bolaget förluster, och att han kvitterat ut verktyg som inte lämnats tillbaka.
Byggnads anför i skrivelsen till Arbetsdomstolen att golvläggaren betalat 1500 kronor för verktygen, och att övriga verktyg, inte hade kvitterats ut av golvläggaren själv, utan av dennes kusin.
I en kort kommentar med anledningen av stämningen, säger bolagets VD:
-Det här är ett sätt att försöka få ut så mycket som möjligt från företaget.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads stämmer Nordiska Golv

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig