info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Brandskyddsföreningen 980×240 v48

Byggbranschens företrädare: Överväg höja rotavdraget till 75 procent

"Stödpaketen räcker inte", finansminister Magdalena Andersson måste återställa rotavdraget till 50 procent och även överväga att höjda det till 75 procent. Det skriver företrädare för flera organisationer i byggbranschen.

Efterfrågan på små och medelstora byggföretag behöver öka, anser Byggföretagen och flera andra branschorganisatioenr. Foto: Mostphotos

”Finansminister Magdalena Andersson (S) måste ta tillvara de verktyg som finns för att undvika en allt för djup och långvarig recession”. Så skriver företrädare för Byggföretagen, Glasbranschföreningen, Plåt- och ventföretagen, Installatörsföretagen, Maskinentreprenörerna och Måleriföretagen i en debattartikel idag. 

De anser att de stödpaket som regeringen hittills kommit med är bra, men att läget trots allt blir mer och mer akut.

”Inom bygg- och installationssektor ser vi en minskad efterfrågan när det gäller planerade underhållsarbeten. Vi märker av minskade investeringar i byggprojekt som påverkar hela sektorn, inte minst på lång sikt”.

För att höja efterfrågan kräver debattörerna en återgång till ett rotavdrag på 50 procent. ”Regeringen bör även överväga att höja rotavdraget till 75 procent under en begränsad tidsperiod”.

Annons
EHRAB 250×600 v48b
EHRAB 250×600 v48c
EHRAB 250×600 v48a

Du läser: Byggbranschens företrädare: Överväg höja rotavdraget till 75 procent