info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggbolag lockar med rea och gratis SL-kort

Bostadsmarknaden är svajig. Nu prövar bostadsbolagen innovativa säljmetoder för att bli av med nybyggda lägenheter.

SL-kort och sänkta priser ska sälja nyproducerade lägenheter. Foto: Mostphotos

Redan förra hösten meddelade Oscar Properties att lyxprojektet Unité i Norra Djurgårdsstaden skulle senareläggas. I anslutning till boendet skulle det finnas festlokal med takterrass och möjlighet att beställa tjänster som barnpassning, hemstädning och personlig tränare. Men försäljningen gick trögt. Bara en lägenhet såldes på förhand och bostadsutvecklaren bestämde sig för att senarelägga projektet.

Men det är inte bara för lyxbostäder som intresset sjunker. Många färdigbyggda bostadsrätter i Stockholm har stått tomma efter inflyttningsdatum. Tidningen Hem & Hyra har nyligen rapporterat att över 1 000 svårsålda lägenheter har omvandlats till hyresrätter.

Läs också Hårda slaget mot byggjobben – oroväckande trend

Nu svarar marknaden även med lockpriser och bostadsrea. Byggbolag som rabatterar nybyggda lägenheter har förekommit i drygt ett år, men metoderna blir allt mer innovativa. För att sälja nya projekt i Stockholm erbjuder exempelvis Skanska inte bara gratis månadsavgift i upp till två år – utan också betalt SL-kort under lika lång tid, skriver Dagens Nyheter. Även Ikano Bostad lockar med gratis månadsavgift.

Runt finanskrisen 2008 var det också svårt för bolagen att sälja nyproducerat. Byggjätten NCC kom då med ett erbjudande om ”öppet köp”. En köpare kunde få tillbaka bokningsavgift och handpenning av NCC om hen ångrade sig.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggbolag lockar med rea och gratis SL-kort

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig