info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggbolag håller sig på fötterna

Konkurserna i byggsektorn minskar kraftigt. I januari förra året gick 110 byggföretag i konkurs, motsvarande siffra i år är 72. Det innebär en 35-procentig nedgång.

Totalt i näringslivet, oavsett bransch, sjönk antalet konkurser med 24 procent i januari jämfört med samma månad förra året. Byggindustrin är en av de branscher där konkurserna minskat allra mest. Det visar statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.
– Trenden med minskat antal konkurser är tydlig. Det är till stora delar på grund av att den inhemska efterfrågan driver tillväxten. Det märks framförallt på utvecklingen för byggindustrin och partihandeln säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC, i en kommentar som publiceras tillsammans med statistiken.
Det minskade antalet konkurser i byggsektorn är en fortsättning på förra årets utveckling. Sett till hela 2014 sjönk antalet konkurser i byggindustrin med sju procent jämfört med året innan.
Generellt minskar konkurserna mest i storstadsregionerna, särskilt i Stockholms län. Roland Sigbladh säger att byggindustrins positiva utveckling är ett resultat av storstadsregionernas infrastruktursatsningar.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggbolag håller sig på fötterna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig