info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggarnas heta dans – ett inlägg i debatten: "För lite uppmärksamhet från kvinnor"

Varför dansar de unga byggnadsarbetarna en erotisk dans? Det är en lång historia – om piloter, homosexualitet och storpolitik.

Allt började med en video från en pilotskola i den ryska staden Uljanovsk. Ett gäng halvnakna studenter spelade in en film där de dansade till Benni Benassis dänga ”Satisfaction”. Skojvideon, med en tydlig homosexuell underton, var inte tänkt att bli offentlig men läckte ut på internet.
Videon spreds sedan som en löpeld på Youtube, vilket inte uppskattades av den ryska staten. Studenterna skulle straffas. ”I anslutning till de skandalösa filmsekvenserna på studenthemmet … där 14 studenter i första klass deltog … kommer att utreda alla omständigheter och orsaker till denna avskyvärda händelse”, skrev ryska transportdepartementet i en kommentar.
Detta ligger i linje med den ryska statens syn på homosexualitet. I Ryssland har man bland annat infört en lag som innebär ett förbud mot ”propaganda för icke-traditionella sexuella relationer”, något som enligt kritiker används för att förtrycka homosexuella och för att åtala dem som uttrycker stöd för homosexuella.

LÄS MER: Kolla in den dansande snickaren – stor på Youtube.

I statsstyrda media fick pilotstudenterna hård kritik från psykologer och sexologer.
– De stackars studenterna får inte tillräckligt med uppmärksamhet från kvinnor! sa sexologen Jelena Lebedevi.
Motreaktionerna mot drevet blev starka – och i dansform. Allt fler yrkesgrupper har visat sitt stöd för piloteleverna och lagt upp videor där de också dansar sexigt till Benassis låt. Sjömän, sjuksköterskor och bönder var först ut.

Ett gäng unga byggnadsarbetare har nu också anslutit sig till proteströrelsen. Kolla in deras dans här, där de svänger loss på ett slitet studenthem.
Men hur slutade då historien med piloteleverna efter alla protestdanser? Jo, enligt Interfaks nöjde sig Sergej Krasnov, rektor på pilotskolan i Uljanovsk, med att ge de dansande eleverna en tillrättavisning.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggarnas heta dans – ett inlägg i debatten: "För lite uppmärksamhet från kvinnor"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig