info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bråket om de dubbla blandarna

Bråk om pengar – och två blandare i badrummet. Henrik Erikssons renovering av det nya huset blev inte alls som han hade tänkt sig.

Henrik Eriksson och hans sambo köpte förra året ett hus, som de ville totalrenovera. Eftersom Henrik är snickare i grunden och sambon är elektriker planerade de att göra stora delar av renoveringen på egen hand.

Men för vissa delar behövde de anlita en VVS-firma.

– Vi hittade ett företag som verkade bra, som hade rätt pris och allting, säger Henrik Eriksson.

Problemet var bara att en anställd rörmokare råkade sätta blandaren till duschen på fel vägg.

Efter att Henrik gjort upp med chefen för VVS-företaget om kompensation för den felaktigt uppsatta blandaren beslutade man att den skulle få sitta kvar.

Men när Henrik Eriksson kom till sitt nya hus dagen efter fadäsen blev han minst sagt förvånad. En ny blandare hade satts upp på väggen bredvid. Nu fanns det två blandare i duschutrymmet.

– Jag fick en arg blick från rörmokaren, som sa: ”Men du skulle ju ha den på den här väggen!”, berättar Henrik.

Chefen för VVS-bolaget berättar hur det hela kunde inträffa.

– Gubbarna fattade det som att de skulle sätta den nya blandaren på andra väggen. Vi missuppfattade varandra. Det blev så många diskussioner om det här, säger han.

Blandaren är inte det enda som man bråkat om under renoveringen av det nya huset. Henrik Eriksson anser att slutfakturan på 67 000 kronor var betydligt dyrare än man kommit överens om.

– Jag bestred fakturan och fick ett brev från företagets jurist, där det stod att det var bäst att jag betalade, annars skulle jag få betala 17 000 extra, säger han.

Chefen för VVS-företaget har en helt annan bild av kostnaderna.

– Jag fakturerade priset som han hade fått plus den tiden som det tog att komplettera. Slutfakturan täcker inte ens arbetskostnaden. Det här jobbet skulle egentligen ha kostat mellan 120 000 och 140 000, säger han.

Henrik Eriksson har anmält VVS-företaget till Allmänna reklamationsnämnden.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bråket om de dubbla blandarna