info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bra flyt gav mer i plånboken i Fullerö: "Grundsulorna flöt på bra"

Johan Ullström är snickare och jobbar just nu på ett projekt i Fullerö. Här berättar han om hur det gick med senaste mätningen.

Bygget drog igång i början av året. Totalt handlar det om 200 bostäder och en förskola ska byggas i Fullerö. Löneformen som bygglaget på Consto kör på är vanligt ackord.

Hur gick senaste mätningen?
– Vi har mätt två gånger sedan byggstart och båda gångerna hamnade vi på 269 kronor. Och av det har vi plockat ut 250 kronor. Vi har jobbat in kring 30 procent. Nu har vi två mätningar kvar fram till jul.

Läs också Dags för tjockare plånbok – några kronor till i timmen

Vilka delar har gått bäst?
– Grundsulorna flöt på bra och resten av stommen har gått bra. Samtidigt har vi varit någon gubbe för lite och det hjälper till. Vi var ett tiotal i början och nu när det tillkommit fler moment har vi gått upp lite. Nu är vi nog upp mot tjugo, två armerare, två betongare och resten snickare.

Vilken nivå tror ni på i kommande avstämningar?
– Vi har en del stomarbeten kvar men det blir alltmer tak och gipsningar och sånt, men vi hoppas på att få lika mycket.

Det kan ju bli tufft med tanke på att det blir mer smått och gott. Hur ska ni lyckas?
– Det blir en utmaning. Vi har ju lite stomme kvar så det hjälper till, men vi får göra vårt bästa. Sedan har vi sparat en del sedan tidigare mätningar.Är det höga löner för att vara i området?
– Ja det tror jag och det verkar som om de på facket tycker det också. Har själv varit mycket och arbetat i trakterna av Örebro tidigare och där låg vi ofta kring 225 kr.

Ni hade lite strul i början av bygget när ni gjorde uppgörelsen. Vad handlade det om?
– Det gällde utbetalningsnivån. Det blev oenighet mellan laget och facket då Byggnads menade att vi skulle ligga på 186 kronor som är den nivå som gäller i området. Men företaget erbjöd oss 198 kronor och vi tyckte att det var konstigt att facket motsatte sig detta. Nu gick det bra till slut och det blev 198 kronor, men vi får tyvärr inte ut hela summan löpande utan en del hålls inne och betalas ut när vi gör avstämning, vilket är lite konstigt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bra flyt gav mer i plånboken i Fullerö: "Grundsulorna flöt på bra"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig