info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Vilket borgerligt parti ska stötta byggjobbarnas kamp?

Är det någon enda människa som på riktigt vill att den som står och viftar med en falukorv och litar på Gud i sina beslut, ska styra Sverige?

Foto: Mostphotos

Nja, de flesta av oss har förnuft nog att se igenom detta spektakel. Ändå. Svenska folket har sagt sitt och uppenbarligen vill hälften ha en konservativ regering som sätter egennyttan först och (kanske) sänker just ditt bränslepris. Och som eventuellt samarbetar med både brunfötter och korvviftare. I världens mest icke-religiösa land.

Det är absurt. Och pinsamt. På sikt farligt.

Vi befinner oss mitt i en klimatkris som måste gå först och inte långt ifrån oss rasar ett krig som inte gör saken bättre. Hur kan det vara så svårt att förstå och acceptera?

Än värre är det med dem som låtit sig luras av ett missnöjesparti. För inte är det gig-ekonomins underbetalda arbetare som röstat fram dem. Inte utnyttjade städare, chaufförer eller restauranganställda. Nej, det har den bekväma medelklassen i ett av världens rikaste länder gjort.

”Ordning och reda”, säger folk att de vill ha och tror att det är vad de ska få. Men kontrollerad arbetskraftinvandring slår hårt mot företagen. Vilket borgerligt parti kommer att stötta byggnadsarbetarnas kamp på allvar? Och hur ska dessa konservativa krafter kunna städa upp bland de skjutningar de inte ens vet orsaken till?

Detta i en tid när Sverige och Europa går mot svåra utmaningar. Lågkonjunktur väntar.

Speciellt då behövs erfarna och kloka ledare.

Men svenska folket har valt och vi som tillhör den hälft som inte fick som vi ville får härda ut. Vårt jobb för allas lika rättigheter, blir ännu svårare. Det kommer att bli svårare att försvara demokratin. Ändå; vi ger inte upp.

Och så är det som alltid. När allt gått åt skogen, kommer socialdemokratin tillbaka och städar upp bland resterna. Det kostar på att vara snäll men är värt det på sikt – även om det känns tungt i stunden.

Sänkta el- och bränslepriser – tyvärr tror jag inte på det! Inte när hela världen ska ställa om och Rysslands kranar är stängda.

Tycker du att arbetslivskriminaliteten skapar problem? Den blev möjlig just genom borgerlig politik som öppnade gränserna för alla som ville jobba här. Det skulle gynna företagen.

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig