info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Varför drev de jämt med den unga Greta?

Tomten satt i sin verkstad och tittade ut över spöregnet utanför. Inte gick det att åka på några medar i år och frågan är hur det ska bli framåt i tiden, tänkte han, med dessa klimatförändringar som bara gör klotet varmare.

Tomten kliade sig litet i det långa skägget. Nåväl, renar kan dra en vagn på hjul också. För ut på sin resa skulle tomten. Det var bland annat dags att besöka hans favoriter igen; byggnadsarbetarna. De som kämpade så hårt hela året, i vind, i sol, i regn, djupt under marken och högt upp i kranar.

Men tomten kunde ändå inte sluta tänka på en grej när han klättrade upp i sin vagn. Varför var de så ointresserade av klimatet och varför drev de jämt med den unga Greta? Fattade inte byggnadsarbetarna att utan att göra något åt klotets situation kommer det ju påverka både deras jobb och deras liv på ett dåligt sätt. Dessutom verkade det bara bli stressigare och stressigare där ute.

Att bygga långsammare och mer hållbart garanterar ju minst lika många jobb framåt i tiden. Och kanske ett lugnare och bättre sätt att arbeta på. Den utvecklingen måste alla vara med och driva på.

Ja, för det hände att tomten blev lite nostalgisk och tänkte tillbaka på sin egen barndom, för flera sekler sedan. När en docka och en hyvelbänk tog månader att göra. Nu växte hela hus som svampar ur jorden.

Så skymtade tomten den första kranen och såg de första reflexjackorna – så roligt ändå! Men vad var det som vajade i vinden där bredvid? Jo, en flagga med texten ”Vi bygger klimatsmart”.

Tomten andades ut. Det var väl det han visste. Det är klart att också byggnadsarbetare vill ta ansvar för klotet och sluta reta sig på Greta.

Med de orden tackar redaktionen för det gångna året och önskar alla en riktigt god jul! Vi ses igen nästa år. Till dess; följ oss på webben!

Äntligen har Sverige fått en kvinnlig statsminister. Det var på tiden. Hurra!

Tro det eller ej, men jag kommer sakna Miljöpartiet i regeringen. Vem ska nu jaga på klimatomställningen med galna idéer (som faktiskt ofta visar sig göra skillnad)?

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig