info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tuff tuff tuff – ackordsloket ångar vidare

Prestationslönen ökar snabbare än tidlönen för TBM-gruppen. Det visar färsk lönestatistik som även innehåller nya toppnivåer.

Foto: Colourbox

För snickare, betongarbetare och murare – TBM – som går på prestationslön har förtjänsten ökat med 4:38 kronor i timmen under det senaste året. Det visar statistik som gäller för perioden sep-nov 2017.
I topp hittar vi som vanligt region Stockholm-Gotland där medellönen låg på 228:28 kronor i timmen, vilket är den högsta nivån hittills. Endast tre regioner har nu ett snitt under 210 kronor.
Lönesnittet för hela riket hamnade på rekordhöga 216:92 kronor och antalet ackordstimmar som ingår i underlaget denna gång var 4,7 miljoner.

Mälardalen fortsatt etta på tidlönetoppen

Genomsnittslönen för hela riket landade på 190:31 kronor under sep-nov 2016. Det är en uppgång med 2:32 kronor i timmen jämfört med motsvarande period 2016. Region Mälardalen toppar med ett snitt på 193:25 kronor i timmen. Antalet arbetstimmar som ingår i statistiken var 11,3 miljoner.
I tabellen kan du se hur du ligger till i din region. Denna gång saknas uppgifter om tidlön för region Stockholm-Gotland och Norrbotten.

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig