info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ta det försiktigt inför semestern

Veckorna före semestern brukar vara de mest olycksdrabbade. Så ta det lugnt på bygget nu i juni och se till att chilla i sommar.

Foto: Mostphotos

Nu är den äntligen här, den efterlängtade sommaren. De ljusa kvällarna och värmen, grillen och snart … semestern!

Ja, jag vet att det är många av oss som ska jobba också men det brukar oftast finnas tid till lite extra vila i alla fall. En vila som vi alla så väl behöver.

För även om arbetsvillkoren i dag är så mycket bättre än för bara femtio år sedan så har takten i arbetslivet bara ökat. Egentligen var det meningen att maskinerna skulle hjälpa människan. Nu får människorna anpassa sig efter maskinerna istället. Det gäller byggnadsarbetare i allra högsta grad. Vi förväntas hinna och orka med vad verktygen orkar för att tjäna ännu mer pengar åt dem i toppen.

Och den där stressen gör något med oss. Vi blir stingsliga och får nära till ilskan. Tycker att folk och kollegor kan ”skärpa sig” och ”orkar jag, så orkar den och den”. Det blir en otrevlig ton helt enkelt.

Dessutom är det lätt att skada sig fysiskt. Ja, veckorna före den klassiska industrisemestern är de mest riskabla, sett ur olycksperspektiv. Så ta det försiktigt nu, de sista jobbdagarna!

Därför hoppas jag också att alla ni där ute ska hinna varva ned ordentligt när ni väl blir lediga; Vara med familj och vänner, läsa annat än vad de vanliga filterbubblorna i sociala medier serverar. Chilla.

Ha tid att känna efter. För då blir vi alla våra bättre jag, både på arbetsplatsen och hemma. Vi vågar se varandra och säga nej till dåliga beslut.

Och det behövs i en värld där alla som kan bör stå upp för demokrati och mänskliga rättigheter, både i det lilla och i det stora.

Med dessa högtidliga ord vill jag önska er alla en skön semester. Nu tar papperstidningen paus men vi fortsätter som vanligt på webben. Vi ses igen i augusti!

Fy på dig Lars Adaktusson! Både ditt sätt att bedriva politik, smutskasta medier och huka för ansvaret.

Ärligt; så himla svårt är det ju ändå inte att kolla om underentreprenörer är seriösa? Det är inte okej att samarbeta med kriminella.

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig