info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stort lönegap mellan ställningsbyggare

Högst tidlön nu har ställningsbyggare i Skåne med ett snitt på 217 kronor. Lägst i region Örebro-Värmland med 191 kronor. Lönegapet är alltså 26 kronor i timmen.

Löner för ställningsbyggare

Bland ställningsbyggarna är löneskillnaden mellan Byggnad regioner förhållandevis stor jämfört med andra yrkesgrupper. Lönegapet på 26 kronor är betydligt större jämfört med TBM-gruppens 10 kronor och golvläggarnas 16 kronor. Varför det ser ut som det gör bland ställningsbyggarna är svårt att sia om men traditionens kraft är stark. I Skåne har tidlönen legat högt under många år. Något som även smittat av sig till grannregionen Småland-Blekinge där ställningsbyggarna har näst högst lön i landet.

Tidlönerna den här gången gäller för kvartal 2 i år. Snittet för hela landet blev 203:49 kronor vilket innebär att lönen ökat med 5:58 kronor det senaste året. Statistiken denna gång bygger på 654 000 timmar.
Tidlönesnittet blev 219 kronor. I topp  region Västerbotten med 226 kronor. Antalet arbetstimmar för hela landet var nära 1,1 miljoner.
Kolla in på kartan hur det gick i din region. Vill du veta mer om löner och ersättningar på bygget så gå med i Facebookgruppen – Din lön på bygget.

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig