info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skippa hetsen och ge en stund av dig själv

Nu lägger sig snön och kanske till slut stillheten även över landets byggarbetsplatser. Det blir tid att vända hemåt för att fira jul. Det är vi sannerligen värda, så som vi jobbar och skyndar vi nutidsmänniskor.

Jag hoppas att ni alla får tid till eftertanke och reflektion och inte hamnar i den där julhetsen som gör att handeln slår nya rekord varje år. Visst kan det vara härligt med både klappar och choklad men det som vi – och framför allt barnen – behöver, är tid ihop. Tid att umgås och känna efter. Vara tillsammans.

Och där i stillheten hoppas jag att många förstår att det finaste du kan ge nästa generation är en stund av dig själv och din historia, i stället för billiga konsumtionsgrejer som färdats över halva jorden. Det är barnen som ska ärva planeten efter oss och många av dem är stora fans till Greta, även om du kanske inte är det själv (ännu).

Det är förstås lättare sagt än gjort att ändra på en tradition – vanans makt är stor. Men Rom byggdes inte på en dag. Börja i det lilla och känn hur skönt det är när några av julens påhittade måsten försvinner.

Då kanske det faktiskt blir tid till att gå den där promenaden eller bygga en snökoja ihop, den som ni drömt om. Eller att lyssna på gamla farfars historier från förr. Laga mat ihop – den blir så mycket godare då.

Och då, när byggets ackordshets känns långt bort, brukar också förståelsen och empatin för dem som inte har, komma tillbaka. Spara den i ditt hjärta.
I brådskan är det annars lätt att döma andra mycket hårdare och höra på dem som skriker högt om strängare straff.

Vi på redaktionen passar på att tacka för i år och tidningen tar en paus. Till dess får ni följa oss på webben fram till juldagarna. Så från oss alla, till er alla; En riktigt god jul!

Ta det försiktigt de sista veckorna före jul. Det är precis före ledigheter som flest olyckor sker. Var rädda om er och kollegorna på Sveriges byggen!

Kolla in dina utländska kollegors måsten på julbordet och få inspiration. Vad är din egen favorit?

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig