info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Så masar du dig iväg och röstar på RÄTT parti

Man ska inte klaga – eller ska man det?

Soffliggare– dags att ta av med tröttmössan!

Hej på er där i Sensommarsverige! Jag hoppas att ni har haft en minst lika trevlig semester som undertecknad, men som vanligt, så går tiden alldeles för fort.

I skrivande stund har jag förbrukat tre av fyra semesterveckor, men ett par veckor till hade jag lätt kunnat tänka mig att ha för att hinna med allt jag hade tänkt göra innan firmabilen ånyo ska hosta igång och ta en till arbetet.

Men man ska inte klaga.

– Eller ska man det?

Det är ju något som på sätt och vis är typiskt svenskt, att klaga på något lite då och då. Antingen är det vädret; det är för varmt, eller för kallt. För torrt eller för blött.

Och när äntligen regnet slutat ösa, ja, då kommer myggjävlarna.

Annars är det elpriser, matpriser, bränslepriser, priset på portot, Postnords nedskärningar eller tiggarna utanför Ica som ska få sig en släng av gnällskopan.

Men att sitta med armarna i kors och sitta på kökssoffan och jämra sig hjälper föga.

Jag menar inte att ni ska koppla på gödselspridaren efter traktorn och köra upp (eller ner, beroende på var du bor) till Rosenbad och sprätta ut lite dynga, som de gör i Frankrike och Tyskland till exempel.

Jag menar att du kan påverka genom valet som ju går av stapeln väldigt snart. Rösta på rätt parti – inte bara välja det som låter bäst när partiledarna övertrumfar varandra med löften som gynnar just dig (men kanske inte Sverige).

Hur många kollar egentligen igenom partiprogrammet innan rösten läggs? Du kan kanske snacka vett i några kollegor som inte tänker längre än magen räcker. Läs igenom vallöften och partiprogram. Kolla på debatter och grotta ner dig så har du i alla fall gjort vad du har kunnat.

Men oavsett om du är sosse, borgare eller något annat så hoppas jag att du hyllar friheten och faktiskt masar dig iväg och röstar den 11 september. Det är nämligen det som är demokrati, att få vara med och bestämma. Lätt att ta för givet till den är avskaffad och det bara återstår att klaga på hur dåligt allt blev.

Och regn ska det visst också bli.

Myggjävlar.

Dialekter. Något vi måste bevara. Riktigt härligt.

Mördarsniglar, ogräs och fästingar. Oerhört tröttsamt och eländigt.


Jonathan Ståhl, anläggare
Jonathan, kallad Jonte, är en bonngrabb på 32 år som är inne på sitt fjortonde år som anläggare. På fritiden gillar han att umgås med sin hustru samt deras två gossar på 6 och 3 år. Han älskar även att gå på ishockey (Tingsryds AIF såklart), lyssna på hårdrock och att träffa släkt och vänner.

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig