info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Proppmätta svenskars hån gör mig rädd inför valet

På sociala medier grusas snabbt mina ljusa tankar inför det kommande valåret. Allt förakt och hån gör mig orolig.

I september går Sverige till val. Foto: Mostphotos

Nytt år, nya möjligheter. Ja, så kände åtminstone jag när klockorna ringde in 2022, coronasmittan till trots. Valår är det också och det är ju alltid lite extra högtidligt. Att få vara med och bestämma vem som ska representera ens land är tyvärr inte självklart på många platser på jorden. Därför känner jag mig extra tacksam över den stabila stat som Sverige är.

Men så snart jag går ut på sociala medier grusas mina ljusa tankar. I de personliga korta presentationerna av de som äger kontona verkar allt lugnt;

”Före detta byggnadsarbetare som tror på fritt tänkande” eller ”småbarnspappa och näst mest kryssade kommunpolitikern för …”. Och så där småputtrigt fortsätter det. Till jag i stället börjar läsa åsikterna. För där följer personpåhopp, förakt och en veta-bättre-attityd som är svår att ta till sig. Visst finns det många goda krafter och de som säger ifrån, men allt förakt och alla hån gör mig orolig.

Om det då ändå vore människor från skuggsamhället som vädrade sina åsikter om utanförskap – eller en klagan från en utarbetad sjuksköterska. Men nej, det är det inte.

Snarare proppmätta svenskar med jobb och avtal som ondgör sig över allt som är fel och dåligt.

Det är så klart bra att vi bryr oss och tänker själva. Men inför detta viktiga valår har jag faktiskt ett förslag till dig som är så missnöjd med skatt, myndigheter, polis och brottsbekämpning. Vidga dina vyer genom att engagera dig och gör skillnad själv. Det finns många etablerade föreningar som behöver din hjälp. Och speciellt män lyser med sin frånvaro.

Visst kan det vara tungt när klockan ringer 05.20 på morgonen och du förväntas leverera på ett snöigt bygge i minusgrader hela dagen. Dit du kanske dessutom pendlar många mil. Men din måndagsångest är många andras önskedröm. Glöm aldrig det.

Det här att inte kolla om städbolaget du anlitar har avtal eller inte! Svårt är det inte, men ja, det är lätt att missa. Som statsminister ska man dock kunna lita på sina rådgivare.

OMG, vad hände med elpriset? Alla ni som tyckte att ”marknaden” skulle sköta detta. Är ni nöjda nu?

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig