info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Passa på att ladda batterierna – hösten blir intensiv

Till slut blev det ändå sommar. Precis som allt annat detta år blir den inte som vanligt, men den är efterlängtad.

Just byggnadsarbetare hör ju till dem som i stor utsträckning fått fortsätta att gå till jobbet denna märkliga vår, när så mycket stått stilla och så många har fått tillbringa tid i hemmets lugna vrå – eller helt sonika blivit av med sitt arbete.

Men semester betyder ju inte bara att logga ut från arbetsplatsen, utan att man tar paus från allt annat runt omkring. Från vardag, från oro, från hämtningar och lämningar, från tankar på framtiden och alla måsten. Och även om vi i år inte kan resa vart vi vill kan vi i alla fall njuta av naturen och hemmamarkerna.

Det kommer att behövas. För den höst som väntar kan kräva laddade batterier från många av oss. I virusets kölvatten följer nämligen ett avstannat bostadsbyggande, uppsägningar och en vikande konjunktur.

Lägg till det en avtalsrörelse och slaget om lagen om anställningsskydd (LAS), där det förslag som i skrivande stund just sett dagens ljus, redan fått tummen ned av fackförbunden.

Det blir minst sagt en intensiv höst och Sveriges byggarbetsplatser löper en stor risk att bli involverade på ett eller annat sätt.

Därför; passa på att njuta av hängmattan, av bilturer, av umgänge med nära och kära – ute är det lättare att hålla distansen – och inte minst av alla hobbyprojekt som inte hinns med i vardagen.

Tidningen tar som vanligt en välbehövlig paus efter detta nummer medan webben rullar på ett bra tag till. Följ oss där! Och så vill jag passa på att önska alla en skön sommar. Vi ses igen i augusti!

Äntligen blir det lag på att återvinna byggmaterial. Det är galet att så mycket fortfarande kastas.

Varför är det fortfarande så svårt att få testa sig för Covid 19? Jag bara undrar.

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig