info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Låt inte denna satsning bara bli tomma ord

Lagom till sommaren skärps reglerna för alla dem som vill komma och jobba i Sverige. Till exempel kan arbetsgivare få böter om de inte lämnar in blanketter om ändringar på jobbet som gäller utländska anställda.

Foto: Mostphotos

Och det ska ske inom en månad. Det är bra för både arbetskraftsinvandrarna och för oss svenskar. På så vis kan man få stopp på att våra löner och villkor blir sämre av att andra kan tänka sig att jobba för mindre pengar. Och det gäller i allra högsta grad byggbranschen, som tar emot så många utifrån.

Samtidigt som detta sker ska dessutom regionala center mot arbetslivskriminalitet byggas upp runt om i Sverige. Där ska olika myndigheter kunna hjälpa varandra i jakten på människosmuggling, penningtvätt och andra brott.

Det är inte en dag för tidigt.

För det är ju oftast där som skon klämmer, att kontrollen släpar efter och att inget bolag någonsin blir straffat när de utnyttjar fattiga människor från andra länder, som inte vet vad de har för rättigheter.

Det går inte att lita på att vinstdrivande bolag följer svenska avtal av sig själva. Det gör det kanske inte inom någon bransch men definitivt inte i byggbranschen som omsätter så stora summor pengar varje år.

Det är kanske priset vi får betala för det som kallas fri rörlighet, som många nu talar om att begränsa. Men just det har också bidragit till stora delar av vår välfärd.

Länder som ställer sig utanför dessa samarbeten har inte samma goda utveckling för sina medborgare.

Ett valår som detta går det att lova mycket. Låt oss hoppas att just denna satsning inte bara blir tomma ord. De nya myndighetsnaven behöver verkligen få ordentliga resurser för att bli effektiva och göra skillnad.

Informationskriget har nått nya nivåer och Sverige är i fokus. Natomedlemsskap är uppenbarligen är en het potatis!

Kan vi verkligen lita på att den så kallade gröna elen kommer endast från förnyelsebara källor? Tydligen inte, visar flera olika granskningar.

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig