info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Jultomten hittar rätt väg

”Host, host”. Tomten snörvlade och snöt sig för fjärde gången och förbannade sin situation.

”Det där nya viruset – coronan – vad skulle det vara bra för”, mumlade han högt för sig själv och tog sig för pannan. Så sjuk han varit, tomten, dessutom tillhörde han ju den så kallade riskgruppen, med sin stora mage och höga ålder.

Och hur skulle det nu gå med julen? Tomten oroade sig – att vara isolerad i fjorton dagar var svårt i dessa bråda tider. Och hur skulle han göra när han ringde på hos alla snälla barn? Man skulle ju inte kliva in hos främlingar alls, hade han förstått.

Nej, 2020 var ett jävla skitår på flera sätt. Men många hade ändå fått jobba hårt – trots alla förbud. Hans favoriter byggnadsarbetarna till exempel. Inte kunde de stanna hemma. Nej, i ur och skur skulle de iväg till sina byggen, upp i kranar och ned i schakt för att se till att vara händerna som bygger Sverige.

Det är klart att han måste besöka dem. Och ute får man ju faktiskt träffas, det har till och med den där Tegnell sagt. Men tomten hoppades i alla fall att alla nu hade lärt sig något av pandemin ifråga. Att det är viktigt med ordning och reda, att staten behöver sina skattepengar för att finnas till för medborgarna i kristid och att yttrandefrihet och demokrati är värt att kämpa för.

Nog blir det en jul ändå, skrockade tomten, litet rosslig just i år, och spände för sina renar. Så tog han sikte mot första bästa byggarbetsplats och lät bjällerklangens toner sprida sig över himlavalvet.

Så värda de är en liten klapp,  god mat och ledighet, tyckte tomten.

Och det tycker vi på redaktionen också och önskar er alla en riktigt god jul!

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig