info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Det måste finnas en ordning att luta sig mot

Den verklighet vi så sakteliga ska komma tillbaka till är helt annorlunda. Vi behöver en ordning att luta oss mot så inte undra på att förtroendet för traditionella partier stiger.

Så har våren kommit med full kraft; isarna lossnar, buskar står i full blom och kvällarna blir allt ljusare. Då är det lätt att glömma vilken allvarlig situation världen fortfarande befinner sig i.

Visst kickar världens byggen sakta igång nu men vi alla kommer tillbaka till en verklighet som är helt annorlunda än den vi lämnade. Arbetsplatser är mer stängda och kontrollerade och plötsligt är vi alla beroende av varandra på ett sätt vi inte är vana vid och inte har varit på länge. Åtminstone inte i Sverige.

Inte undra på att förtroendet för traditionella partier stiger i de olika mätningar som görs. För när krisen är ett faktum måste det finnas en ordning att luta sig mot och samhällets olika institutioner måste fungera. Något som många har velat ändra på och ägnat mycket tid att ifrågasätta. Sådan tur ändå att vi är många som har hållit emot. Vem skulle annars hantera korttidspermitteringar, arbetssökanden och smittspridning i en tid när ekonomins hjul går på lågvarv?

Givetvis är detta nya virus och den pandemi som det orsakat inget positivt. Men något kanske vi ändå kan lära oss av det som har hänt.

Själv har jag lärt mig något av att gå ned i varv, vara med mig själv i stället för att ständigt söka stimulans utifrån – och så saknar jag kontoret! Många har det säkert som jag; när jobbet blir en av de få ställen där vi träffar andra, kanske vi också uppskattar dessa möten mer. Människor vi förut mest hälsat på lite förstrött, får en ny chans att betyda något i våra liv.

Att se det stora i det lilla är något vi kommer att få fortsätta med en lång tid framöver när långväga resor och stora grupper inte är att tänka på.För som någon (nästan) uttryckt sig före mig; aldrig har väl något så litet påverkat så många, så mycket.

Supportyourartist.se, vilket bra initiativ! Du som vill stötta en artist att överleva krisen, köp souvenirer här.

Ge feta utdelningar till aktieägarna samtidigt som man tar emot statligt stöd? Nej, ingen bra idé

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig