info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ackordrekord för TBM

Den goda arbetsmarknaden har nu pågått under en längre period vilket lett till upprepade lönerekord. Så även denna gång.

LÄS HELA LÖNESTATISTIKEN HÄR (PDF-dokument, 315 kB)

Vill du ha den här statistiken och annat matnyttigt om ersättningar på jobbet direkt i ditt flöde på facebook så gå med i den här gruppen: ”Din lön på bygget”.

Konjunkturen för byggsektorn är fortsatt stark. Enligt Konjunkturinstitutet tyder byggbolagens anställningsplaner på att sysselsättningen i byggsektorn under hösten kommer öka i större omfattning än normalt. Det innebär att byggföretagen även fortsättningsvis kommer ha problem med att få tag på arbetskraft, vilket i sin tur kommer bidra till att den gynnsamma löneutvecklingen för byggnadsarbetarna fortsätter.
För tremånadersperioden april till juni hamnar ackordssnittet för TBM-gruppen för första gången över 210 kronor i timmen. Närmare bestämt 210:64. Region Stockholm-Gotland ligger fortsatt i topp med 219:87 kronor i timmen. En nivå regionen legat på under nästan ett helt år vilket tyder på att det för tillfället verkar vara svårt att nå högre höjder i huvudstaden. I alla andra regioner har TBM-ackordssnittet däremot stigit under det senaste året. I flera fall med upp mot tio kronor i timmen. Region Västerbotten närmar sig nu med sina 213:31 kronor i timmen stockholmarna.
Även för plattsättarna fortsätter den goda utvecklingen för dem som arbetar på ackord. Nytt rekord med 235:78 kronor i timmen. Toppar gör plattsättarna i region Mälardalen med 255:82 kronor. För ett år sedan låg snittet för yrkesgruppen drygt tio kronor lägre, vilket innebär att lönen ökat med nästan fem procent på ett år. Samtidigt ökar gapet ner till plattsättarna på tidlön. Nu är skillnaden hela 50 kronor i timmen.

Telefon: 070-607 56 92.
Mejl: cn@byggarb.se
Twitter: @CeNiklasson

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig