info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Blåste Peab på pengar, döms till böter

De anställda trodde att de gjorde jobb för sin arbetsgivare Peabs räkning, men i själva verket tog deras platschef betalt själv. Nu har mannen dömts till villkorlig dom och dagsböter.

Sammanlagt 54 000 kronor i dagsböter. Det ska den före detta platschefen på Peab Byggservice Väst betala enligt tingsrättsdomen som kom i dag, torsdag.
Enligt åklagaren har mannen använt Peabs personal till att utföra arbeten hemma hos privatpersoner som han sedan själv har tagit emot betalningen från. Projekten har aldrig registrerats hos Peab, men de anställda trodde att det var jobb för företagets räkning de gjorde.
Den före detta platschefen ska ha anvisat dem som jobben gjordes hos att betala in sammanlagt 457 000 kronor på hans privata konto för arbetena. Samtidigt har Peab fått stå för lönekostnader för runt 640 timmars arbete som lagts på projekten.
Dessutom ska Peab eller andra (Peabkunder) fått stå för kostnader för arbeten som underentreprenörer gjort på de berörda byggena, värda ungefär 440 000 kronor. Detta har gjorts möjligt bland annat genom att en underentreprenör som fakturerat Peab för arbeten han gjort på projekten uppgett på fakturorna att de gällt andra Peabjobb. Underentreprenören har nu också dömts av tingsrätten, för medhjälp till trolöshet mot huvudman. Han döms till villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 30 000 kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Blåste Peab på pengar, döms till böter

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig