info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

BI tror på ljusare byggkonjunktur

Sveriges Byggindustrier tror på en positiv utveckling för byggindustrin framöver. Starkast utvecklas bostadsbyggandet. Det visar en färsk prognos.

– Vi ser en successivt förbättrad svensk ekonomi som kommer hjälpa byggindustrin att kravla sig upp igen, säger Johan Deremar, nationalekonom på Sveriges Byggindustrier, i ett filmat inslag på organisationens hemsida.
Bostadsbyggandet vände uppåt redan i våras och bostadsinvesteringar väntas öka med fyra procent under helåret 2013 samt med tre procent under 2014, enligt prognosen.

Lokalbyggandet uppåt nästa år

– Det är framför allt det ökade bostadsbyggandet som är ljuspunkten i prognosen, konstaterar Johan Deremar, men lägger till att en positiv utveckling väntas även för lokalbyggandet nästa år.
Sveriges byggindustrier tror att investeringarna inom lokalbyggande kommer minska med fyra procent under helåret 2013, men öka med två procent nästa år.

Anläggningssektorn svag

Anläggningsinvesteringarna väntas minska med fyra procent i år och sedan ligga kvar på samma nivå under nästa år.
– Det är tråkigt att konstatera att anslagen till infrastruktur har sänkts, vilket gör att anläggningssektorn får en svag utveckling, säger Johan Deremar.

Svagt ökad sysselsättning

Sammanlagt väntar sig Sveriges Byggindustrier att bygginvesteringarna går ned med en procent under 2013 och ökar med två procent under 2014.
Man tror att sysselsättningsnivån kommer plana ut i år och stiga svagt under nästa år.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: BI tror på ljusare byggkonjunktur

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig