info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetslösheten

Arbetslösheten inom bygg fortsätter att sjunka. Den totala arbetslösheten är nu 6,6 procent bland medlemmarna i Byggnads a-kassa.

Den goda byggkonjunkturen håller i sig och på arbetsmarknaden får allt fler byggnadsarbetare jobb. I mars var den totala arbetslösheten (öppen arbetslöshet och aktivitetsstöd) 6,6 procent, vilket är lägre för ett år sedan då den var 7,3 procent. Arbetslösheten har sjunkit stadigt sedan 2013, då den var uppe i nästan 12 procent (11,8) bland medlemmarna i Byggnads a-kassa. Även den öppna arbetslösheten fortsätter att sjunka och är nu 4,1 procent (4,6 procent i mars 2015).
Arbetslöshetssiffrorna går helt i linje med andra parametrar som minskningen av antalet konkurser och den senaste Konjunkturbarometern som visade att högtrycket fortsätter i byggbranschen.

Läs mer:
Konkurserna forsätter nedåt
Antalet nyanställda ökar

Även för kvinnorna går arbetslösheten ner, men fortfarande är andelen arbetslösa kvinnor högre jämfört med arbetslösheten för männen. Den totala arbetslösheten för kvinnor var 10.5 procent i mars, jämfört med 6,4 för männen.


Total arbetslöshet i mars
2013: 11,8 
2014: 9,4 
2015: 7,3 
2016: 6,6

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetslösheten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig